fazolové klíčky
Fazolové klíčky
K dostání běžně v našich obchodech. Klíčky a zelené výhonky mají v naší výživě největší hodnotu.
Za normálních podmínek rostou v zemi bez přístupu světla a soustřeďují v sobě všechny vitální látky, které mladá rostlinka potřebuje, aby se dostala na povrch půdy za sluncem. Obsahují množství enzymů, bílkovin, přírodních cukrů a vícenásobně nenasycených mastných kyselin.
Kromě uvedených látek obsahují především vitamíny A, B1, B2, B6, C, D a E.
Potřebujeme:
balení fazolových klíčků 200g (v obchodech se většinou objevují v zelenině)
Postup
Vezmeme klíčky opláchneme pod studenou vodou, do hrnce s vodou přesypeme omyté klíčky a dáme povařit, vařením se v klíčcích zničí jed obsažený ve fazolových bobech.
Až se nám uvaří můžeme k tomu dovařit třeba rýži, aby potkánci měli oběd či večeři pestřejší :o)
Na zbytku klíčků si určitě rádi pošmáknou i páníčci :o)
Možné smíchat s vařenými brambory, rýží..
Podáváme v mističce.