Mrkvičková svačinka, velice oblíbené
Každý den přemýšlím čím ty svoje fousatý potvory překvapit, zároveň dbám na to abych jim připravila nějakou energeticky nabitou vitamínovou specialitu.
A jelikož těm mým zlobivým ocáskům nechutná syrová mrkvička dávám jen vařenou, ale ve vařené není tolik vitamínu jako v té čerstvé jak do nich dostat i čerstvou?
Potřebujeme:
středně velkou mrkev
2-3 piškoty
Postup:
Škrabkou oloupeme mrkev a nastrouháme na struhadle.
Do plecháčku nebo do malého kastrůlku dáme trochu vody a pár lžic nastrouhané mrkve, pozor nezapomeňme si nějakou nechat na talířku nebo prkýnku (budeme ještě potřebovat).
Vaříme tak 5 minut.
Po dovaření přecedíme a propláchneme vlažnou vodou.
Dáme do menší misky spolu s čerstvou mrkví (kterou jsme si nechali neuvařenou) zamícháme a přidáme nastrouhané piškoty (slouží jako sladidlo).
Pořádně promícháme a můžeme podávat.